Gitaarlessen in Brussel - Online Coaching - Consulting

Ik onderwijs klassieke, jazz, rock en folk gitaar sinds 2003. Elke leerling is een uniek project dat volle aandacht verdient, wat ook zijn/haar niveau is. Mijn uitvalsbasis is Brussel (1070). Andere cursussen zijn ook mogelijk: blues picking, bossa, gypsy jazz, notenleer, jazz harmonie, improvisatie, compositie, muziekinformatica, gehoortraining, arrangement, productie, home studio....Ben je echt bereid om tijd te investeren om je vaardigheden te verbeteren of om muziek te leren? Contacteer mij. We zullen je passie delen. In alle eenvoud..

Gitaarlessen in Brussel

Notenleer ?

Er bestaan meer dan genoeg voorbeelden van uitstekende muzikanten die nooit een notenleeropleiding hebben gevolgd. Maar notenleer is een uitstekende taal die de communicatie tussen muzikanten onderling enorm vergemakkelijkt. Het woord alleen al schrikt ons meestal af, omdat het zo opgeslagen is in ons collectief onderbewustzijn, net zoals het woord "jazz" dat het beeld oproept van elitaire muziek vol ondoorgrondelijke geheimen. Maar, geloof me, ons onderbewustzijn is veel complexer dan de muziektheorie!

Beginneling ?

Iedereen weet dat een gitaar een snaarinstrument is. Maar weet je dat het soms met de vingers, of soms met een plectrum bespeeld wordt ? Dat het soms op een andere manier gestemd wordt? Dat je op de markt veel verschillende soorten gitaren kan kopen ? bij een eerste ontmoeting worden deze besproken om samen de best mogelijke keuzes te maken. Hier gaat het over een uitdaging die een heel leven kan beïnvloeden. Leeftijd, "capaciteit", soepelheid van de vingers of beschikbaarheid zijn zeker geen excuus om zich achter te verschuilen en, daardoor, af te zien van je droom.

Een gitaar kopen ?

Op de markt vind je vaak slechte instrumenten. Hoeft hier nog herhaald te worden hoe dom de aankoop is van kleinere gitaren voor kinderen of linkshandige gitaren? Doorgaans moet je vooral onthouden dat een te goedkoop instrument steeds een slechte koop blijkt te zijn. Eerst en vooral omdat die instrumenten vaak “onspeelbaar” zijn, zelfs voor professionele muzikanten. Op zo’n een instrument leren spelen is dan ook onzin, zéér irritant voor de onmiddellijke bijstaander en, uiteindelijk ook, zeer demotiverend. Je kan steeds vrijblijvend bij mij terecht voor raad !

Driehoeks-concept?

De ervaring wijst uit dat "driehoek" lessen, met twee leerlingen, de snelste en efficiëntste formule is wat betreft pedagogische resultaten. Elke leerling wordt vanaf de eerste les uitgenodigd om te reageren op de vooruitgang van zijn medeleerling, en om deze te evalueren, waardoor hij het vermogen aanscherpt om zichzelf te evalueren tijdens de oefening thuis. Zo ontstaat in deze formule een dynamische communicatie in een gezonde wedijver. De prijs per leerling is tevens voordeliger dan voor individuele lessen. Wilt u het proberen met een familielid of kennis ?

Online Coaching & Consulting


Online ?

Indien u op zoek bent naar de juiste pedagogische bondgenoot in uw buurt, indien u moeilijkheden ondervindt om u te verplaatsen, of in de knoop zit met moeilijk op voorhand te plannen uurroosters, dan bieden de lessen online en via SKYPE een oplossing om op uw ritme te leren en op de uren die u het beste schikken. Deze formule past  uitzonderlijk goed voor leerlingen met een tussenliggend of gevorderd niveau. De lessen bieden ook de mogelijkheid aan beroepsmuzikanten hun muzicale horizonten te verruimen via gepersonaliseerde coaching, en dit, in alle muziekstijlen. Ik bezorg alle nodige ondersteuning, alsook een werkplan op het niveau van uw ambities en opgesteld op basis van een pedagogisch project met jou samengesteld tijdens een eerste gratis intakegesprek. Deze eerste afspraak online heeft ook als doel het testen van de doeltreffendheid van uw materiaal en de kwaliteit van de verbinding. Aarzel niet mij te contacteren hieromtrent!

Benodigdheden

Twee à drie jaar regelmatige praktijk van het instrument
Dagelijkse beschikbaarheid voor het oefenen
Een perfect geregeld instrument( hoogte van de snaren, intonatie…)
Bereidheid om zich te concentreren op de objectieven van het werkplan
Een klare kijk op het belang van communicatie ( pro-activiteit via mail, feedback…)
Bewust zijn van het belang van de culturele omgeving ( luisteren, concerten, lezen,…)

Internetaansluiting hoge debiet
Recente computer of minimum 2mb ram met een kwalitatieve externe webcam
Micro/ koptelefoon
Monitoring(behalve voor klassiek)
Printer/scanner

Online Coaching

Klassieke gitaar
Folk gitaar
Jazz guitar
Gypsy jazz gitaar

Bossa
Blues picking
Improvisatie
Compositie
Arrangementen
Theorie
Harmonie
Ear Training
Coaching voor professionelen

Consulting

Audio productie
Home studio
Geluidstechniek
Mixing
Effecten
Live line-ups voor gitaristen
Afstellen / personaliseren van instrumenten
Administratie
Organisatie en financieren van muzikale projecten
Creativiteit
Concept
Productieve groepsdynamiek
Sponsoring
Promotie

Inschrijven kan op elk moment van het jaar. De eerste kennismakingsles van een uur is gratis. Deze laat ons toe om samen met u te bekijken welk project het best bij u past. De frequentie en de methode van de lessen worden aangepast aan ieders doel. Gelieve mij via mail te contacteren voor tarieven en beschikbaarheid.